Winkel

Met de prins op reis – Arthur Umbgrove

 23,84

Categorieën: ,

In het voorjaar van 1951 maakt prins Bernhard, met in zijn kielzog zijn particulier secretaris Frans de Graaff, een ‘goodwillreis’ naar Zuid-Amerika. Daarbij bezoekt hij ook het Argentinië van Eva en Juan Perón. De reis is beladen, omdat Perón in Nederland algemeen als dictator wordt beschouwd. De Graaff moet Bernhard behoeden voor fouten, maar hoe doe je dat in de schaduw van een man die zich onaantastbaar waant?
Zeventig jaar later krijgt schrijver Arthur Umbgrove het archief van de particulier secretaris, zijn oudoom, in handen en vindt daarin een aantal brisante documenten. Hij reist naar Argentinië om de sporen van zijn oudoom te volgen. Heeft de particulier secretaris een diplomatieke rel op wereldschaal weten te voorkomen? En hoe bood hij weerstand tegen het losbandige leven van de prins en zijn entourage tijdens de reis?
Met de prins op reis is zowel een betoverende, op feiten gebaseerde roman over een aandoenlijke observator als een in alle opzichten verbazingwekkend reisverslag.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Met de prins op reis – Arthur Umbgrove” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *